Cementiri nuclear a Ascó

Els darrers dies la premsa els nostres diaris, tertúlies i televisions es fan eco i debaten sobre on s’ha d’instal·lar Magatzem Temporal Centralitzat (ATC) de residus nuclears. Els municipis els quals han de postular-se com candidats a albergar aquesta instal·lació perquè posteriorment, el Govern d’Espanya trii una ubicació. Òbviament l’elecció duu associats unes compensacions econòmiques i un pla d’inversions per al municipi.

En Catalunya un possible candidat és el municipi d’Ascó (Tarragona), l’interès mostrat pel municipi a generat polèmica a les terres de l’ebre i un cap de setmana calent de declaracions polítiques en tota Catalunya.

Sens dubte, una instal·lació d’aquestes característiques oferix arguments a favor i en contra, i per descomptat totes ells respectables i han de ser escoltades. Però a més de defensors i detractors el que no estem d’acord en el CDS és amb realitzar demagògia amb un tema tan sensible. No tolerem la falta d’escrúpols de la nostra classe política.

En l’any 2004, Iniciativa per Catalunya (IC) i Esquerra Republicana (ERC) van votar a favor de crear a Espanya una instal·lació d’aquest tipus i aquest cap de setmana els seus màxims dirigents (Joan Herrera i Joan Puigceròs) s’apressaven a renegar de tal instal·lació i fins i tot pressionar al President en aquest sentit. D’altra banda CIU, a favor de l’energia nuclear segons el seu ideari polític, amenaça amb expulsar de militància a l’alcalde d’Ascó si en el ple del pròxim dimarts vota a favor de presentar-se com candidat. Aquest últim punt és aplicable al Partit Popular veure la seva actitud al davant al municipi de Yebra a Guadalajara.

Queda clar que la nostra classe política no té escrúpols, ni coherència i més en un any electoral. Actuen amb demagògia i sol per al bé cortoplacista del partit, busquen guanyar un grapat de vots, oblidant-se de l’interès real de la societat, ho hem pogut comprovar en aquest i en molts altres assumptes.

El CDS Catalunya demana un debat serè, obert i sobretot democràtic sobre el Mix d’energies que necessita el país. I per descomptat també sobre la ubicació de ATC. Però també, davant aquest tipus d’actuacions demanem una regeneració de la nostra classe política, polítics que serveixin al poble i no que se serveixin del poble; una regeneració que per descomptat CDS Catalunya està disposada a liderar amb responsabilitat.

Signat.: L’editorial

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: