El cas Alakrana

Des de que es que va ocórrer el segrest del Alakrana, CDS Catalunya ha declinat fer cap tipus de comentari, no per abandó al tema, sinó per responsabilitat.
Quan els nostres mariners es troben en perill, segrestats per pirates i amb les seves vides en joc no és moment d’assaltar dubtes, crear divisió ni buscar el desgast del Govern en benefici propi. Hi ha vides en joc i s’ha d’actuar amb responsabilitat i CDS Catalunya així fà.

Per tant, ara que els nostres mariners estan fora de perill, és moment de passar comptes al Govern per la gestió realitzada.

Desgraciadament que un pesquer sigui capturat per pirates en les aigües pròximes a Somàlia ens és novetat, succeïx en repetides ocasions als nostres vaixells i als d’altres països. Per això països com França han posat seguretat en aquests vaixells. Primer error: falta de previsió.
Una vegada el nostre vaixell va ser capturat, es trigo 40 dies en posar-se a treballar de debò, recordem que fins que els familiars d’aquests mariners no van saltar als mitjans de comunicació al Govern no prenc les regnes. Segon error: lentitud o abandó.

Enmig del gabinet de crisi la vicepresidenta del Govern al capdavant d’aquest gabinet marxa de viatge a Argentina. Encara que pugui gestionar des de la distància (que ho dubtem ) en la política també són importants les formes. Tercer i quart error: falta en la gestió i poca visió política.

Finalment, la nostra diplomàcia. Mentre altres països tenen acords amb Somàlia o altres països de la zona i davant conflictes similars desempolsen els seus negociadors diplomàtics per a buscar una ràpida solució. Aquí prioritzem la ineficaç Aliança de civilitzacions. Cinquè Error: política exterior.

A tot això afegim la descoordinación entre el Govern i el poder Judicial portant als pirates capturats a Espanya en lloc de dur-los a per al seu judici altres països pròxims a la zona ce conflicte amb convenis d’extradició, cosa que sens dubte hagués simplificat la gestió.

Encara reconeixent que el resultat final és positiu (els mariners estan fora de perill, que és el que importa) vam considerar que la gestió del Govern no ha estat a l’altura realitzant una gestió amb errors i plena d’improvisacions.

Signat: La editorial.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: